Donderdag 2 februari 2017

Donderdag 2/2/2017

Hallo allemaal,
Hierbij nog een laat berichtje van ons ondanks dat we reeds om 18 uur in Stanzach arriveerden.

Vanmorgen zijn we om 07.15 uur vertrokken. In Olen stapten er nog 3 mensen van Jeka op de bus en toen begon onze reis richting Oostenrijk. We nestelden ons goed in de zetels van de supernieuwe bus en genoten van de warmte. Ja en warm werd het! Na een half uur was het 32° en even later zelfs 37° . Onze warme truitjes en vestjes hadden we plots niet meer nodig. Een foutje met de verwarming. Pas tijdens onze eerste stop in Aachnerland konden onze chauffeurs het euvel verhelpen. De reis verliep verder zeer vlot en zonder enig probleem. We zagen 2 filmpjes en speelden ’s middags een busquiz. De winnaars maken we morgen bekend.

Nadat we de bus uitlaadden mochten we onmiddellijk aan tafel om spaghetti te eten. Het afruimen verliep nog wat onwennig maar dat leren we wel.
We brachten onze valiezen naar de kamer en zochten naar skikousen want we werden nog verwacht om ski’s aan te passen. Wat een belevenis! Voor heel wat kinderen was het een lastige opgave om voor zichzelf te zorgen. Schoenmaat opgeven, botten passen, gewicht doorgeven, nummer van de ski’s en de skilaarzen zoeken en ze naar buiten dragen.
Ondertussen was het al 21.30 uur en we moesten onze bedden nog dekken en de kamer installeren. Maar dat verliep vlot!
Vlak voor het slapengaan kregen we een rondleiding door het gebouw zodat we alle ruimtes konden bekijken.


Tandjes poetsen, pyjamaatjes aan, tijd om naar bed te gaan!